ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρακάτω θα επιχειρήσω μια σύντομη περιγραφή της Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας με βάση την πρόοδο του Ωροσκόπου της ανά τις δεκαετίες τον οποίο τοποθετώ στην 2η μοίρα Ζυγού.

Ως γνωστόν στην Προοδευτική Αστρολογία υπάρχει η ιδέα ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά για το γενικό κλίμα μιας εποχής από το ζώδιο στο οποίο περιδιαβαίνει ο προοδευμένος Ωροσκόπος ή ο προοδευμένος Ήλιος. Χρησιμοποιώντας το Προοδευτικό Σύστημα του ηλιακού τόξου (Solar Arc Directions) κάθε 30 περίπου χρόνια αυτά τα σημεία αλλάζουν ζώδιο και άρα περνάμε σε μια νέα 30ετή εποχή. Κάθε εποχή έχει τα στοιχεία που της δίνει το εκάστοτε ζώδιο και φυσικά η μετάβαση από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν γίνεται απότομα αλλά υπάρχει μια μικρή περίοδος που οι επιρροές συγχέονται.

Πρώτα θα σας παραθέσω εν συντομία κάποια γεγονότα από το παρελθόν της Ελλάδας αρχής γενομένης από το 1830 κι έπειτα θα επιχειρήσω μια πολύ γενική πρόβλεψη για το κλίμα της ερχομένης 30ετίας.

Στις παρενθέσεις αναφέρω την σύνδεση του εκάστοτε ιστορικού γεγονότος με την αστρολογική επιρροή που το χαρακτηρίζει. Επίσης σημειώστε ότι οι εποχές είναι υπολογισμένες στο περίπου με απόκλιση 2-3 ετών όσον αφορά την έναρξη και τη λήξη τους. Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση την πρόοδο του Ωροσκόπου ξεκινώντας από την 2η του ζυγού.

πρ. Ωροσκόπος στο Ζυγό 1830-1860
διακυβέρνηση Όθωνα, απόλυτη Μοναρχία

πρ. Ωροσκόπος στο Σκόρπιο 1860-1890
περίοδος αναγκαίας Χρέωσης (Αφροδίτη σε πτώση).
ο Τρικούπης το 1882 αποσπά μεγάλα Δάνεια για την ανάπτυξη του Κράτους που μαζί με την υψηλή Φορολογία (πχ σε καπνό-κρασί κλπ) προκαλούν οξύ Οικονομικό πρόβλημα που λίγο αργότερα θα φέρει Πτώχευση (1893).

πρ. Ωροσκόπος στον Τοξότη 1890-1920
περίοδος Ανάπτυξης σε έργα και Επέκτασης εθνικών εδαφών (Δίας).
-ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Δικτύου, της Παιδείας και του Δημοσίου Τομέα για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο από τον Τρικούπη (Δίας)
-οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αθλητικοί Αγώνες 1896
-Βαλκανικοί Πόλεμοι με γείτονες (δίπολο διδύμων)
-έντονη πολιτική παρουσία Βενιζέλου
-επέκταση συνόρων προς Μακεδονία, Κρήτη, Θράκη, Σμύρνη (Μεγάλη Ιδέα) (Δίας)
-Εθνικός Διχασμός 1916 (κυβέρνηση Βενιζέλου από Θεσσαλονίκη εναντίον Βασιλιά Κωνσταντίνου) (δίπολο διδύμων)

πρ. Ωροσκόπος στον Αιγόκερω 1920-1950
περίοδος καταστροφών και πόλεμων (Άρης σε έξαρση).
-συρρίκνωση εδαφών, απώλεια Σμύρνης (μικρασιατική καταστροφή) και Αν. Θράκης (Κρόνος-αν και σε θέση)
-γερμανική κατοχή (Κρόνος)
-φτώχεια (Δίας σε πτώση)
-Εμφύλιος Πόλεμος (δίπολο καρκίνου)
-μεγάλες πυρκαγιές (Θεσσαλονίκης ΄17, Σμύρνης '22) (Άρης σε έξαρση)
-ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 (Άρης)

πρ. Ωροσκόπος στον Υδροχόο 1950-1980
περίοδος ανταρσιών κι εξεγέρσεων (ουρανός) αλλά και συντηρητισμού στην πολιτική (Κρόνος).
-η Δεξιά στην εξουσία (Καραμανλής '56 έως '63- Πραξικόπημα '67 έως '74- Καραμανλής ξανά '74 έως '81)
-περιθωριοποίηση Αριστεράς (εξόριστοι στη Μακρόνησο)
-ένταξη σε μεγάλους Οργανισμούς (ΝΑΤΟ 1952 και ΕΟΚ 1980) (υδροχόος)
-εξέγερση Πολυτεχνείου 1973 (Ουρανός)
-Μεταπολίτευση και η πρώτη ουσιαστική αυτονόμηση των Ελλήνων 24 Ιούλιου 1974 (υδροχόος)
-κατάργηση Βασιλείας με δημοψήφισμα (ήλιος σε αδυναμία)
-εγκατάλειψη επαρχίας, αστυφιλία, αντιπαροχές, εκσυγχρονισμός βιοτικού επιπέδου στα αστικά κέντρα.

πρ. Ωροσκόπος στους Ιχθείς 1980-2010
περίοδος ειρήνης αλλά και επανάπαυσης, βολέματος, μαλθακότητας (Αφροδίτη σε έξαρση).
-κυριαρχία του Σοσιαλισμού (Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ)
-λαοπλάνοι πολιτικοί και πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα απάτες, διαπλοκές και σκάνδαλα (Κοσκωτάς '89 - πάμπερς - Xρηματιστήριο '99 - Βατοπέδι - μίζες - διαφθορά πολιτικών - προμήθειες κλπ) (Ποσειδώνας)
-αφθονία παροχών με επιχορηγήσεις και δάνεια, φαινόμενα νεοπλουτισμού (Τσοβόλα δώστα όλα, πακέτα Ντελόρ, ΚΠΣ κλπ) (Δίας)
-αναδιάρθρωση τομέα υγείας (ΕΣΥ) (δίπολο παρθένου)
-διόγκωση Δημοσίου Τομέα (δίπολο παρθένου)- γιγαντισμός γραφειοκρατίας (Ερμής σε πτώση)
-κυκλοφοριακά προβλήματα (έξαρση τροχαίων ατυχημάτων, επιβολή δακτυλίου) (Ερμής σε πτώση)
-αμφισβήτηση των Εθνικών Υδάτων λόγω υφαλοκρηπίδας και γκρίζες ζώνες (Σισμίκ ΄87, Ίμια '96) (Ποσειδώνας).
Βεβαία ίσως θα έπρεπε να δούμε και μεγάλη καλλιτεχνική άνθηση εδώ, κάτι που δεν συνέβη...


και τώρα μια γενικόλογη απόπειρα πρόβλεψης για το μέλλον της Ελλάδας...

τι θα φέρει ο προοδευμένος Ωροσκόπος στο Κριό 2010-2040?

Άρης σε θέση- τελευταία φορά που ήταν ο Άρης σε έξαρση από τον Αιγόκερω (1920-1950) είχαμε μεγάλες πυρκαγιές.... Αυτό το έχουμε ήδη δει να συμβαίνει και πάλι με την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ελληνική ιστορία το καλοκαίρι του 2007 (είπαμε δικαιολογείται μια απόκλιση 2-3 χρόνια στην έναρξη και λήξη των εποχών) αλλά και με αυτήν του καλοκαιριού 2009 στην Αττική. Επίσης αναμένονται εχθροπραξίες. Ολική αναδιάρθρωση του Στρατού και της Άμυνας. Μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έναρξη νέας εποχής για την Ελλάδα με νέα σύμβολα (ας πούμε νέο σύνταγμα, νέα σημαία, νέος εθνικός ύμνος?). Οι έλληνες θα εμφανιστούν πιο διεκδικητικοί στις απαιτήσεις τους, τόσο προς τα έξω όσο και εν οίκω. Επιθετική εξωτερική πολιτική.

Αφροδίτη σε πτώση- Αν μην τι άλλο δηλώνει άσχημες οικονομικές εξελίξεις όπως και στην εποχή του Σκόρπιου που είχαμε φορτωθεί για πρώτη φορά με υπέρογκα Δάνεια και καταλήξαμε στο "δυστυχώς επτωχεύσαμε" (κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...). Το σταυρό του ΔΝΤ θα τον κουβαλάμε για 10ετιες φαίνεται.. Προβλήματα συνεργασίας με αλλά κράτη. Έλλειψη ομοιογενείας του πληθυσμού.

ήλιος σε έξαρση-Τώρα εδώ τι να πω? Ο ήλιος είναι ο ηγέτης και μάλιστα ο απόλυτος, ο συγκεντρωτικός. Ίσως βρεθεί κάποιος τέτοιος, με έντονη πυγμή για να μας καθοδηγήσει νικηφόρα σε καλύτερα μονοπάτια. Έστω και μέσα από επιτυχημένες πολεμικές συρράξεις (ο Άρης πάλι εδώ) θα μας φέρει πάλι την χαμένη εθνική περηφάνια, και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα με ένα νέο ηχηρό ΟΧΙ.

Κρόνος σε πτώση- Φυσικά κατάργηση της μονιμότητας! το Δημόσιο καταρρέει. Όπως λένε και η στατιστικές θα γίνουμε έθνος γερόντων. Δραματική αύξηση των γέρων εις βάρος του αριθμού των νέων. Εγκατάλειψη άγονων κι απομακρυσμένων περιοχών, ερήμωση ίσως και ολόκληρων νομών!