Φάσεις Σελήνης

(κάθε φάση αντιστοιχεί σε 48 μοίρες κατά μέσο όρο)

Νέα Σελήνη. Νέοι Στόχοι - Σπορά. Περίοδος νέας αρχής και αλλαγών. Η ζωή μας αλλάζει κατεύθυνση και εμείς θέτουμε νέους στόχους. Εμφανίζονται νέες ιδέες και καταστάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα τα δούμε στην περίοδο Πανσελήνου. Νέα ζωή. Κριός

Ημισέληνος. Κατάστρωση και Οργάνωση Σχεδίων. Τώρα βάζουμε σιγά σιγά τα θεμέλια (ταύρος) για την πραγματοποίηση του πλάνου μας. Αναλύουμε δεδομένα, συλλέγουμε πληροφορίες και επεξεργαζόμαστε στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε την σωστή απόφαση για το μέλλον μας (δίδυμοι). Απομάκρυνση από παλιά σχήματα σκέψης και συμπεριφορών. Συγκρούσεις με αντιπροσώπους του παλιού και του ξεπερασμένου.

Πρώτο Τέταρτο. Δράση και Υλοποίηση. Είναι η περίοδος που ωθούμαστε σε έντονη δράση και δημιουργία. Έχουμε όρεξη για δουλειά και στρωνόμαστε στην επίτευξη των στόχων μας. Ενίοτε απαιτείται κόπος, αγώνας, άσκηση πίεσης ή ακόμα και επίθεση κατά μέτωπον ενώ άλλοτε το σύμπαν μοιάζει να βοηθά και να σπρώχνει τις προσπάθειες μας. Πρόκειται για την πιο ενεργητική φάση του σεληνιακού κύκλου με τις περισσότερες προκλήσεις. Έκρηξη δράσης. Αγώνας επιβίωσης. Δύναμη Θέλησης. Λέων.

Κυρτή. Ανασκόπηση και Αποτίμηση. Αυτή είναι περίοδος συλλογισμού των όσων προηγήθησαν. Σε σχέση με την φάση που προηγήθηκε, τώρα οι ρυθμοί καταλαγιάζουν κατά πολύ για να γίνει μία ήρεμη ανάλυση και ανασκόπηση. Είναι περίοδος αποτίμησης και εκτίμησης των όσων έχουμε καταφέρει εώς τώρα. Ψάχνουμε να βρούμε πού επιτύχαμε, πού αποτύχαμε, τι καταφέραμε και κυρίως τι απομένει να κάνουμε. Πριν προχωρήσουμε δηλαδή, κάνουμε μια ανασυγκρότηση και ανασύνταξη του πλάνου μας, αποφασίζουμε για την τελική μορφή που αυτό θα έχει εφεξής και προετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Αυτοκριτική, κάλυψη ελλείψεων, διευθέτηση εκκρεμοτήτων, αναπροσαρμογή σχεδίων. Παρθένος.

Πανσέληνος. Αποτέλεσμα - Θερισμός. Τώρα έχουμε την κορύφωση της ζωής μας και την κλιμάκωση των προσπαθειών μας. Θερίζουμε συγκεκριμένα, χειροπιαστά αποτελέσματα και απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας. Περίοδος ανταμοιβών και μεγάλων επιτυχιών. Η Ολοκλήρωση (επίτευξη) του σχεδίου μας θα έρθει μέσα από την τελική Ένωση μας με το Έτερον Ήμισυ (κομμάτι) που έλειπε -είτε πρόκειται για κατάσταση, πρόσωπο, πληροφορία κλπ (ζυγός).

Διασπορά. Συνεργασία και Συμπράξεις. Η περίοδος αυτή μας ωθεί σε επαφή με τους άλλους. Επικοινωνούμε και συναναστρεφόμαστε με σκοπό είτε να αντλήσουμε από τους συνανθρώπους μας βοήθεια και υποστήριξη (ηθική και πρακτική) για τους στόχους μας είτε για να μοιραστούμε (σκορπιός) μαζί τους όσα έχουμε μάθει και όσα έχουμε επιτύχει εώς τώρα. Είμαστε πιο ανοιχτοί και πιο εξωστρεφείς (τοξότης) και οι άλλοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας. Αυτή είναι η πιο κοινωνική φάση του κύκλου.

Τελευταίο Τέταρτο. Αναθεώρηση και Κάθαρση. Περίοδος αναθεώρησης και μεταρρυθμίσεων. Είναι η περίοδος που αποφασίζουμε πλέον τι θα πρέπει να αλλάξουμε στη ζωή μας για να είναι πιο λειτουργική. Προχωράμε στην κάθαρση όλων των άχρηστων και βλαβερών στοιχείων. Αφαιρούμε ό,τι μας εμποδίζει ή δεν εξυπηρετεί πλέον την αποστολή μας και κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις στο πλάνο πορείας μας ακόμα και αν χρειαστεί να αρνηθούμε κομμάτια από το παρελθόν μας (πχ εγωισμούς, λανθασμένες απόψεις, πρόσωπα κλπ). Κρίση συνείδησης/ταυτότητας. Αιγόκερως.

Βαλσαμική. Ξεκούραση και Προετοιμασία. Μετά από όλο αυτό το μακρύ ταξίδι νοιώθουμε εξαντλημένοι και κουρασμένοι. Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός της ανάπαυσης, της ξεκούρασης και της επανάκτησης των χαμένων δυνάμεων. Κατά τη βαλσαμική φάση νοιώθοντας καταβεβλημένοι έχουμε την ανάγκη για περισσότερο ύπνο, ενώ το σώμα αδυνατεί να ανταποκριθεί με τον παλιό ενθουσιασμό. Τώρα είναι καιρός για να ολοκληρώσετε παλιές εκκρεμότητες και για να βάλετε ένα τέλος - όχι να αρχίσετε κάτι καινούριο. Νέα ξεκινήματα δεν ευδοκιμούν. Επίσης είναι περίοδος ενεργειακής προετοιμασίας για τη νέα φάση που θα ακολουθήσει (νέα σελήνη). Γι΄αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε τις μπαταρίες σας είτε δια της παθητικής οδού (ύπνος, ξεκούραση, απραξία, αποχή) είτε δια της πιο ενεργητικής οδού (διαλογισμός, γιόγκα, μελέτη κλπ). Αυτή είναι η πιο εσωστρεφής φάση του σεληνιακού κύκλου που ενώ σε πρακτικά θέματα δεν είναι καθόλου αποδοτική, ωστόσο είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την πιο πνευματική όψη της ζωής. Ιχθείς.