Τα άστρα υποχρεώνουν; Υπάρχει το Πεπρωμένο; Πού είναι η Ελεύθερη Βούληση;

Η αστρολογία δεν μοιρολατρεί. Το γεγονός ότι προβλέπουμε το μέλλον φαίνεται να αποδεικνύει ότι όλα είναι προκαθορισμένα. Ναι μεν, όλα τα ουσιώδη στάδια που θα περάσουμε στη ζωή μας είναι προκαθορισμένα, αλλά μόνο από ΕΜΑΣ τους ίδιους. Σύμφωνα με το φιλοσοφικό υπόβαθρο της Αστρολογίας, όλες οι εμπειρίες που θα βιώσουμε στη ζωή μας προεπιλέγονται από την Ψυχή (ή αν προτιμάτε από το Πνεύμα ή το Υποσυνείδητο). Αυτή η επιλογή γίνεται ασυνείδητα. Η Προσωπικότητα (ή Συνείδηση) δεν έχει επίγνωση αυτής της επιλογής που κάνει η Ψυχή.

Οι λόγοι αυτής της μυστικότητας είναι πρακτικοί (για να μην μπορεί η Προσωπικότητα που αγαπά την συνήθεια και την αδράνεια να προβάλει αντίσταση στις αποφάσεις που κάνει η Ψυχή που αγαπά την αρετή και το ανώτερο πνευματικό καλό μας) και μεταφυσικοί (η απόσταση που μεσολαβεί μεταξύ της ανθρώπινης ουσίας της Προσωπικότητας και της θείας ουσίας της Ψυχής δυσκολεύει την επικοινωνία μεταξύ τους -τουλάχιστον στο επίπεδο της γης). Οι πλανήτες είναι το ρολόι των Ψυχών. Δείχνουν την στιγμή που έκρινε μια Ψυχή ως καταλληλότερη για να εκπληρώσει τη βούλησή της. Όπως οι άνθρωποι κλείνουν τα ραντεβού τους και κανονίζουν το πρόγραμμα τους με βάση το ρολόι, έτσι κάνει και το βαθύτερο μέρος που ονομάζουμε Ψυχή.

Μπορούμε μήπως να πούμε ότι οι λεπτοδείχτες των ρολογιών προκαθορίζουν το μέλλον μας; Όχι. Εμείς αποφασίζουμε τι θα κάνουμε και το πότε το κανονίζουμε με βάση τις θέσεις των δεικτών του ρολογιού. Μπορούμε μήπως να πούμε ότι οι πλανήτες προκαθορίζουν το μέλλον μας; Όχι. Οι ψυχές μας αποφασίζουν για το τι θα γίνει. Και το πότε το κανονίζουν με βάση τις θέσεις των πλανητών. Η αστρολογία λειτουργεί ως ένα Συμπαντικό Ρολόι. Καμία υποχρέωση, κανένα πεπρωμένο. Πλήρης σεβασμός της ελευθέριας της βούλησης της Ψυχής.