Τι είναι η Αστρολογία;

Η αστρολογία είναι ένα σύστημα γνώσης. Γνώση φιλοσοφική, σφαιρική και οικουμενική. Σε ένα πιο καθημερινό επίπεδο αποτελεί επίσης και ένα σύστημα διάγνωσης και πρόγνωσης. Διάγνωση της προσωπικότητας και πρόγνωση του μέλλοντος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τέχνη που έρχεται από τις αρχέγονες εποχές όταν η επαφή του ανθρώπινου όντος με τη φύση και το σύμπαν ήταν βίωμα καθημερινό.

H αστρολογία ήταν η πρώτη προσπάθεια του πρωτόγονου ανθρώπου να πλησιάσει το θείο και να γνωρίσει ο,τι βρίσκεται πέρα και πάνω από αυτόν. Τώρα, στη σύγχρονη εποχή, μαζί με τον άνθρωπο και το Νου του εξελίχθηκε και η αστρολογία που ξέφυγε από τα πλαίσια της τέχνης και τείνει να αναδειχθεί σε αυτό που συμβατικά σήμερα ονομάζουμε επιστήμη. Μια επιστήμη που συνδυάζει Αστρονομία, Ψυχολογία, Ιστορία και Μεταφυσική.

Η αστρολογία στη σημερινή της μορφή καμία σχέση δεν έχει με αποκρυφισμό ή μαγεία. Στην περίοδο του μεσαίωνα που κυριαρχούσε ο σκοταδισμός και το αλάθητο του Πάπα, ταυτίστηκε γερά με το διάβολο και τα ονομαζόμενα έργα του. Απομεινάρια αυτής της αντίληψης εξακολουθούν ως τα σήμερα λόγω και της έλλειψης μιας επίσημης ακαδημαϊκής αστρολογικής παιδείας που θα ξεχώριζε τα χλωρά από τα ξερά και θα εξοστράκιζε τον τσαρλατανισμό από τον χώρο της επαγγελματικής άσκησης της αστρολογίας.