Προγνωστικά Εργαλεία Πολιτικής Αστρολογίας

1. ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΩΡΟΣΚΌΠΙΟ 

Είναι ο χάρτης που καταστρώνεται για τη στιγμή εισόδου του Κρόνου (παραδοσιακός πλανήτης των εγκόσμιων γεγονότων) στην μηδενική μοίρα Κριού (σημείο γ) με συντεταγμένες Greenwich (παγκόσμια σταθερά έναρξης μέτρησης των συντεταγμένων χώρου).

Διαρκεί περίπου 29 έτη, όσο δηλαδή μια πλήρης περιφορά Κρόνου γύρω από τον ήλιο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εθνικές προβλέψεις αν εφαρμόσουμε τις συντεταγμένες της εκάστοτε πρωτεύουσας, ως εναλλακτικός χάρτης του γενεθλίου μιας χώρας, πολύ χρήσιμο σε περίπτωση άγνωστης ώρας ή ημερομηνίας γέννησης κράτους.


2. ΗΛΙΑΚΈΣ ΕΊΣΟΔΟΙ στα σημεία των ισημεριών (0 Κριού και 0 Ζυγού).

Καταστρώνουμε ένα χάρτη για τη στιγμή ηλιακής εισόδου. Αυτός έχει διάρκεια για 6 μήνες. Για παγκόσμιες προβλέψεις χρησιμοποιούμε συντεταγμένες Greenwich ενώ για εθνικές πρόβλεψης συγκεκριμένου κράτους χρησιμοποιούμε τις συντεταγμένες της πρωτεύουσας. 

α) για παγκόσμιες προβλέψεις μελετάμε τον χάρτη αυτούσιο ως χάρτη επιστροφής, τα μεσοδιαστήματα του, τις σπουδαίες μοίρες του (πχ απλανείς, απόλυτες μοίρες κλπ) και επικουρικά τον βλέπουμε σε συνάρτηση (συναστρία) με τον Παγκόσμιο Χάρτη της παραγράφου 1. Ο οίκος που φιλοξενεί τον ήλιο θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο εξάμηνο. Επίσης για συγκεκριμένο χρονικό καθορισμό γεγονότων μελετάμε συνόδους διελαυνόντων εσωτερικών πλανητών και φαινομένων (πχ πανσέληνος, στάσης, έκλειψη κλπ) προς τα σημεία του χάρτη εισόδου.

β) για εθνικές προβλέψεις σημειώνουμε:  συνόδους προς τις 4 γωνιές του χάρτη εισόδου που είναι για κάθε χώρα διαφορετικές. Ο οίκος που φιλοξενεί τον ήλιο θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο εξάμηνο. Επίσης σημεία του χάρτη εισόδου που πέφτουν πάνω σε σημεία και μεσοδιαστήματα του γενέθλιου της χώρας (συναστρία). Για συγκεκριμένο χρονικό καθορισμό γεγονότων μελετάμε συνόδους διελαυνόντων εσωτερικών πλανητών και φαινομένων (πχ πανσέληνος, στάση, έκλειψη κλπ) προς τα σημεία του χάρτη εισόδου.

Προσωπικά, δεν έχω διαπιστώσει να δίνουν εύστοχες προβλέψεις οι ηλιακές είσοδοι στα δύο σημεία των ηλιοστασίων (Καρκίνου και Αιγόκερω).


3. ΣΕΛΗΝΙΑΚΈΣ ΕΊΣΟΔΟΙ στην 0 μοίρα Κριού.

Καταστρώνουμε χάρτη για την είσοδο Σελήνης στην 0 μοίρα Κριού (με συντεταγμένες Greenwich για παγκόσμιες προβλέψεις ή συντεταγμένες της εκάστοτε πρωτεύουσας για εθνικές προβλέψεις). Ο χάρτης ισχύει για ένα σεληνιακό μήνα (28 μέρες).

α) για παγκόσμιες προβλέψεις μελετάμε τον χάρτη αυτούσιο ως χάρτη επιστροφής, τα μεσοδιαστήματα του, τις σπουδαίες μοίρες του (πχ απλανείς, απόλυτες μοίρες κλπ). Ο οίκος που φιλοξενεί τη Σελήνη θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο μήνα. 

β) για εθνικές προβλέψεις σημειώνουμε: συνόδους προς τις 4 γωνιές του χάρτη εισόδου που είναι για κάθε χώρα διαφορετικές. Ο οίκος που φιλοξενεί τη Σελήνη θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο μήνα. Επίσης σημεία του χάρτη εισόδου που πέφτουν πάνω σε σημεία και μεσοδιαστήματα του γενέθλιου της χώρας (συναστρία).


4. ΗΜΕΡΉΣΙΕΣ ΠΡΟΓΝΏΣΕΙΣ.

Καταστρώνουμε χάρτη της ημέρας που μας ενδιαφέρει για την στιγμή που ανατέλλει η 0 Κριού και συντεταγμένες πρωτεύουσας και μελετάμε το χάρτη ως:

α) αυτούσιο, ψάχνουμε εξισώσεις μεσοδιαστημάτων (πχ Αφροδίτη=Ερμής/Ουρανός) από σύνοδο ανοχής δύο μοιρών το πολύ.

β) συναστρία, δηλαδή σε συνάρτηση με έναν ευρύτερο χάρτη όπως της ηλιακής εισόδου (παρ. 2) ή του παγκόσμιου χάρτη (παρ. 1)


* Οι χάρτες Εκλείψεων, Νέας Σελήνης ή Πανσέληνων που είναι δημοφιλείς στην κοσμική αστρολογία, δεν διαπίστωσα να δίνουν πάντα εύστοχες προγνώσεις.