ΗΛΙΟΣ

όταν δέχεται όψεις ο ήλιος:

-το Εγώ, η συνειδητή Προσωπικότητα, το Θέλω
από σελ διάθεση νοσταλγίας κι επιστροφής στο παρελθόν, αναμνήσεις, γίνεσαι πιο ευσυγκίνητος, και επηρρεάζεσαι πιο εύκολα απο τις συνθήκες γύρω σου +βελτιώνεται η επικοινωνία με τον σύντροφο, -κάποιο συγγενικό πρόσωπο μπορεί και σε κουμαντάρει.

από ερμ γίνεσαι πιο επικοινωνιακός και εξωστρεφής, μπαίνει μια τάξη στην προσωπικότητα και γίνεσαι πιο οργανωτικός και ξεκάθαρος στη σκέψεις σου και στις αποφάσεις σου, ξέρεις καλύτερα από πριν τι ακριβώς θέλεις στη ζωή, παίρνεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου.

από αφρ γίνεσαι πιο συντροφικός και γλυκός στους τρόπους σου και άρα πιο συμπαθής +εσωτερική ειρήνη, οι εσωτερικές συγκρούσεις τώρα κάνουν ανακωχή και γι αυτό σου είναι πιο εύκολο να εκφράσεις και να πραγματοποιήσεις τις αληθινές σου επιθυμίες, έχεις την οικονομική άνεση να εκπληρώσεις επιθυμίες, τώρα είναι πιο πιθανό να γίνουν αποδεκτές χάρες και αιτήματα σου -εμφανίζεις τάσεις τεμπελιάς και διάθεση να ξεπουλάς τον εαυτό σου για να έχεις κάποιες απολαβές.

από άρη -οι εσωτερικές συγκρούσεις τώρα διογκώνονται, επιθυμείς ταυτόχρονα αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα και γι αυτό τίποτα τελικά δεν εκπληρώνεται και οι επιθυμίες μένουν στάσιμες, γίνεσαι εριστικός και εύθικτος, εύκολα πληγώνεται ο εγωισμός και εκλαμβάνεις τα πάντα σαν προσωπική επίθεση, σου αρνούνται ευθέως την εκπλήρωση μιας βασικής επιθυμίας σου +γίνεσαι πιο ισχυρός και πιο ανταγωνιστικός σαν χαρακτήρας, μεγάλη αυτοπεποίθηση, τώρα μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ανθρώπους και καταστάσεις που παλαιότερα σε κατέβαλλαν, με αγώνα πετυχαίνεις 100% την εκπλήρωση μιας βασικής επιθυμίας σου.

από δία +σου δίνεται η άδεια να εκφράσεις ελεύθερα τον εαυτό σου ακόμα και πλευρές του που θεωρούνταν περιθωριακές, κάποιος παράγοντας ανοίγει τον δρόμο και διευκολύνει την προώθηση μιας βασικής επιθυμίας σου -απαγορεύσεις στα θέλω σου και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας, δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στους κανόνες που ισχύουν στο χώρο σου, παραφουσκωμένα θέλω, υπερβολικές επιθυμίες, υπερτροφικός εγωισμός, μεγαλομανία, λουδοβικισμός.

από κρ -εξωτερικές συνθήκες επιβάλλουν τον περιορισμό της έκφρασης και ανάπτυξης της προσωπικότητας σου, το εγώ και τα προσωπικά σου θέλω παραμελούνται και θυσιάζονται για να εξυπηρετηθούν άλλοι παράγοντες που θεωρούνται σημαντικότεροι (πχ ή επαγγελματική ανέλιξη ή το οικογενειακό/κοινωνικό όφελος), αναβάλλεται η προώθηση μιας βασικής επιθυμίας σου, η προσωπικότητα συρρικνώνεται και η ζωή γενικότερα μοιάζει να πηγαίνει κόντρα σε όλες σου τις επιθυμίες +η εκπλήρωση μιας βασικής σου επιθυμίας αποκτά διάρκεια και γίνεται μόνιμη κατάσταση, βλέπεις την αργή αλλά σταθερή εξέλιξη των φιλοδοξιών σου ίσως και μια προώθηση τους από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν, αναγνώριση της αξίας και των ικανοτήτων σου.

από ουρ νέες πτυχές της προσωπικότητας σου αναδύονται και αποκαλύπτονται προς τα έξω, εκφράζεις ελεύθερα και χωρίς φόβο ό,τι καταπιεζόταν μέσα σου για καιρό, είσαι έτοιμος να κάνεις εξεγέρσεις και παράτολμες πράξεις προκειμένου να εκπληρώσεις ένα ισχυρό σου θέλω, απότομη διακοπή κακής συνήθειας.

από ποσ +η ενδοσκόπηση φέρνει πνευματική φώτιση κι εμπνευσμένες λύσεις, αναβλύζει από τα βάθη σου η γνώση και η αλήθεια -εμφανίζεις σημάδια παραίτησης κι αδυναμίας στο χαρακτήρα και στη θέληση, αφήνεσαι στη βούληση των άλλων με αποτέλεσμα να γίνεσαι υποχείριο τους και θύμα, ψυχολογική αστάθεια, διάλυση του εγώ, αίσθηση απώλειας του εαυτού και του εσωτερικού πυρήνα, εμφάνιση συμπλεγμάτων.

από πλ +περίοδος κάθαρσης της προσωπικότητας από τα δυσλειτουργικά ή νοσηρά περιεχόμενα της (πχ εμμονές, κόμπλεξ), η θέληση σου αποκτά τέτοια ισχύ και μαγνητισμό που μπορεί να προκαλεί αυτοβούλως την εκπλήρωση της -πρωτόγνωρα σκοτεινά ένστικτα ξυπνούν κι ενοχλούν την προσωπικότητα, ταλαιπωρήσαι από εμμονές, απλές επιθυμίες καταντούν βάσανο γιατί δεν μπορείς να ησυχάσεις αν δεν εκπληρωθούν, κίνδυνος να εμφανίσεις εξάρτηση σε κάτι ή κάποιον, κόντρα μέχρι τελικής πτώσης με άλλο άτομο για το ποιανού η θέληση θα επικρατήσει.


-Σωματική κατάσταση
από δια τάση απότομης σωματικής αύξησης είτε σε κιλά είτε σε ύψος είτε σε όγκο, -κίνδυνος επέκτασης ή μεγέθυνσης ενός ήδη υπάρχοντος σωματικού προβλήματος (πχ μετάσταση), υπερβολικές και περιττές παρεμβάσεις στην σωματική κατάσταση (πχ μέσω επεμβάσεων), μην τραβάς στα άκρα τις αντοχές του οργανισμού σου.

-Ατομα εξουσίας, προϊστάμενοι
από δία +βοήθεια οικονομικής ή πρακτικής φύσεως από το κράτος, τραπεζικό ίδρυμα, πολιτικό, δικηγόρο, δάσκαλο, ιερατικό πρόσωπο, μεσολάβηση ατόμου ισχυρού ("μέσό") για δικό σου όφελος, κάποιος σου ανοίγει μια πόρτα και σου δίνει μια ευκαιρία, ενδεχόμενο αύξησης μισθού ή άλλης οικονομικής παροχής από αφεντικό (πχ bonus) -κάποιο θέμα σου κολλάει στην κρατική απαγόρευση και δεν προχωρά, μάλλον ζητάς κάτι υπερβολικό που δεν συνηθίζεται και γι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ακόμα και άτομα με εξουσία αδυνατούν να βοηθήσουν παρόλο που θέλουν.

-Γενική πορεία ζωής
από δία +περίοδος μεγάλης εύνοιας κυρίως σε οικονομικό, επαγγελματικό και πρακτικό επίπεδο. Σου ανοίγονται πόρτες για καριέρα και για πλουτισμό, προτάσεις για νέα επιχειρηματικά σχέδια που θα είναι κερδοφόρα, αυξάνουν οι αποδοχές, τα έσοδα και γενικά η περιουσία σου. Σε βοηθούν άτομα με διασυνδέσεις, αιτήσεις σου εγκρίνονται και χάρες γίνονται δεκτές. Θέματα εκπαίδευσης σημειώνουν επιτυχία (περνάς τις εξετάσεις, εισαγωγή σε σχολή, παίρνεις πτυχίο). Επαφές με εξωτερικό ή με αλλοδαπούς, συχνά ταξίδια μακρινά ίσως και μετανάστευση, σημαντική γνωριμία με ξένο, -κάποια σχέδια σου είναι υπερφιλόδοξα και ουτοπικά και δεν θα ευοδώσουν για λόγους ηθικής και νομικής τάξης, κατάλαβε ότι ζητάς πράγματα τα οποία δεν έχεις κανένα δικαίωμα ή προσόν να τα ζητάς. Η εύνοια που είχες λάβει επανηλλημένα στο παρελθόν σε κάποιους τομείς και είχες καλομάθει, τώρα πια έχει στερέψει λόγω κατάχρησης, απρονοησίας και ελλειπούς αποταμίευσης της. Δεν είναι καλή ιδέα λοιπόν τώρα να βασιστείς στην Τύχη ούτε να πάρεις ρίσκα γιατί είναι αμφίβολο αν θα έχεις την ίδια εύννοια όπως τότε, θυμήσου ότι όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Προβλήματα από το παρελθόν που τα είχες παραμελήσει ενώ έπρεπε άμεσα να διευθετηθούν εμφανίζονται τώρα διογκωμένα και γεννούν νέα προβλήματα με τη σειρά τους (πχ απλήρωτα χρέη που τοκίζονται ραγδαία), σπατάλες, διασκορπισμός και κάψιμο δυνάμεων σε περιττούς σκοπούς.

-Άνδρας, ο εραστής
από δία αλλοδαπός, σημαντική γνωριμία με άτομο από εξωτερικό, επιχειρηματίας, πολιτικός, δικηγόρος, ιερέας, δάσκαλος. Νομιμοποιείται μια ερωτική σχέση, επισημοποίηση δεσμού, αρραβώνας ή γάμος.